Wanneer kunt u uw verzekering opzeggen?

Vanaf 1 januari 2010 is een looptijd van één jaar het uitgangspunt voor schadeverzekeringen. Verzekeraars kunnen ook langer lopende contracten aanbieden, maar altijd in combinatie met een eenjarig contract.
Kiest de consument voor een langer lopend contract, dan moet zij of hij daar expliciet voor tekenen. Als de einddatum van een langer lopend contract in zicht komt, krijgt de consument doorgaans weer de keuze voor een langer lopend contract of een eenjarig contract.

Zonder expliciete instemming van de consument met een langer lopend contract wordt het automatisch omgezet in een eenjarig contract met een maximale opzegtermijn van één maand. Ook eenjarige contracten die na één jaar worden verlengd, zijn na dat eerste jaar met maximaal een maand opzegbaar.

Wij regelen het voor u!

Loopt momenteel uw huidige woonhuis- en inboedelverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij? Deze kunt u eenvoudig opzeggen met ons opzegformulier. Wanneer u dit opzegformulier invult, uitprint en naar ons toestuurt verzorgen wij de opzegging bij uw huidige verzekeraar.

Download hier het opzegformulier